Mandarynki
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
0.6 | 0.2 | 9.3 |
Uwaga: Produkt niewskazany. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 42 |
Odpadki [%]: | 25 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.02 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.03 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.04 |
Węglowodany ogółem [g]: | 11.2 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 7.1 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 1.9 |
Sód [mg]: | 1 |
Potas [mg]: | 189 |
Wapń [mg]: | 30 |
Fosfor [mg]: | 18 |
Żelazo [mg]: | 0.3 |
Magnez [mg]: | 17 |
Witamina A* [µg]: | 16 |
Beta-karoten [µg]: | 97 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 0.2 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.105 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.022 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.2 |
Witamina C [mg]: | 30.8 |