Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Morele

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
0.90.210.2

Uwaga: Zaleca się kupno warzyw i owoców jedynie w sezonie. Te pochodzące ze szklarni i eksportu mogą zawierać znaczne ilości dodatków chemicznych. Owoce mogą być spożywane jedynie w niewielkich ilościach - najlepiej jako dodatek do bitej śmietany itp.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:47
Odpadki [%]:9
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:0.01
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:0.09
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.04
Węglowodany ogółem [g]:11.9
Cholesterol [mg]:0
Sacharoza [g]:5.1
Błonnik pokarmowy [g]:1.7
Sód [mg]:1
Potas [mg]:275
Wapń [mg]:23
Fosfor [mg]:21
Żelazo [mg]:0.6
Magnez [mg]:7
Witamina A* [µg]:254
Beta-karoten [µg]:1523
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:0.5
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.03
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.05
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.8
Witamina C [mg]:6.7

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.