Morele
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
0.9 | 0.2 | 10.2 |
Uwaga: Zaleca się kupno warzyw i owoców jedynie w sezonie. Te pochodzące ze szklarni i eksportu mogą zawierać znaczne ilości dodatków chemicznych. Owoce mogą być spożywane jedynie w niewielkich ilościach - najlepiej jako dodatek do bitej śmietany itp. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 47 |
Odpadki [%]: | 9 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.01 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.09 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.04 |
Węglowodany ogółem [g]: | 11.9 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 5.1 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 1.7 |
Sód [mg]: | 1 |
Potas [mg]: | 275 |
Wapń [mg]: | 23 |
Fosfor [mg]: | 21 |
Żelazo [mg]: | 0.6 |
Magnez [mg]: | 7 |
Witamina A* [µg]: | 254 |
Beta-karoten [µg]: | 1523 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 0.5 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.03 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.05 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.8 |
Witamina C [mg]: | 6.7 |