Śliwki
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
0.6 | 0.2 | 10.1 |
Uwaga: Zaleca się kupno warzyw i owoców jedynie w sezonie. Te pochodzące ze szklarni i eksportu mogą zawierać znaczne ilości dodatków chemicznych. Owoce mogą być spożywane jedynie w niewielkich ilościach. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 45 |
Odpadki [%]: | 6 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.04 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.01 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.1 |
Węglowodany ogółem [g]: | 11.7 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 3.4 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 1.6 |
Sód [mg]: | 2 |
Potas [mg]: | 208 |
Wapń [mg]: | 16 |
Fosfor [mg]: | 20 |
Żelazo [mg]: | 0.5 |
Magnez [mg]: | 8 |
Witamina A* [µg]: | 49 |
Beta-karoten [µg]: | 295 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 0.86 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.059 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.039 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.49 |
Witamina C [mg]: | 5.2 |