Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Śliwki

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
0.60.210.1

Uwaga: Zaleca się kupno warzyw i owoców jedynie w sezonie. Te pochodzące ze szklarni i eksportu mogą zawierać znaczne ilości dodatków chemicznych. Owoce mogą być spożywane jedynie w niewielkich ilościach.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:45
Odpadki [%]:6
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:0.04
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:0.01
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.1
Węglowodany ogółem [g]:11.7
Cholesterol [mg]:0
Sacharoza [g]:3.4
Błonnik pokarmowy [g]:1.6
Sód [mg]:2
Potas [mg]:208
Wapń [mg]:16
Fosfor [mg]:20
Żelazo [mg]:0.5
Magnez [mg]:8
Witamina A* [µg]:49
Beta-karoten [µg]:295
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:0.86
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.059
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.039
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.49
Witamina C [mg]:5.2

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.