Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Truskawki

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
0.70.45.4

Uwaga: Zaleca się kupno warzyw i owoców jedynie w sezonie. Te pochodzące ze szklarni i eksportu mogą zawierać znaczne ilości dodatków chemicznych. Owoce mogą być spożywane jedynie w niewielkich ilościach - najlepiej jako dodatek do bitej śmietany itp.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:28
Odpadki [%]:4
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:0.02
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:0.07
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.24
Węglowodany ogółem [g]:7.2
Cholesterol [mg]:0
Sacharoza [g]:1.4
Błonnik pokarmowy [g]:1.8
Sód [mg]:1
Potas [mg]:133
Wapń [mg]:26
Fosfor [mg]:25
Żelazo [mg]:0.7
Magnez [mg]:10
Witamina A* [µg]:2
Beta-karoten [µg]:14
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:0.12
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.028
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.065
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.28
Witamina C [mg]:66

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.