Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Powidła śliwkowe

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
10.251.2

Uwaga: Jedynie w niewielkich ilościach - jako dodatek do np. omletu.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:214
Odpadki [%]:0
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:0.04
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:0.01
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.11
Węglowodany ogółem [g]:53
Cholesterol [mg]:0
Sacharoza [g]:38
Błonnik pokarmowy [g]:1.8
Sód [mg]:3
Potas [mg]:346
Wapń [mg]:40
Fosfor [mg]:27
Żelazo [mg]:2.2
Magnez [mg]:18
Witamina A* [µg]:77
Beta-karoten [µg]:460
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:0.1
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.09
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.033
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.75
Witamina C [mg]:3

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.