Powidła śliwkowe
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
1 | 0.2 | 51.2 |
Uwaga: Jedynie w niewielkich ilościach - jako dodatek do np. omletu. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 214 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.04 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.01 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.11 |
Węglowodany ogółem [g]: | 53 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 38 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 1.8 |
Sód [mg]: | 3 |
Potas [mg]: | 346 |
Wapń [mg]: | 40 |
Fosfor [mg]: | 27 |
Żelazo [mg]: | 2.2 |
Magnez [mg]: | 18 |
Witamina A* [µg]: | 77 |
Beta-karoten [µg]: | 460 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 0.1 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.09 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.033 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.75 |
Witamina C [mg]: | 3 |