Mak niebieski
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
20.1 | 42.9 | 4.2 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 478 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 5.5 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 8.03 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 25.47 |
Węglowodany ogółem [g]: | 24.7 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 1.4 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 20.5 |
Sód [mg]: | 6 |
Potas [mg]: | 963 |
Wapń [mg]: | 1266 |
Fosfor [mg]: | 1022 |
Żelazo [mg]: | 8.1 |
Magnez [mg]: | 458 |
Witamina A* [µg]: | 0 |
Beta-karoten [µg]: | 0 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 1.8 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.073 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.12 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.81 |
Witamina C [mg]: | 0 |