Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Jaja kurze całe

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
12.59.70.6


Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:139
Odpadki [%]:13
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:3
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:4.34
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.73
Węglowodany ogółem [g]:0.6
Cholesterol [mg]:360
Sacharoza [g]:0
Błonnik pokarmowy [g]:0
Sód [mg]:141
Potas [mg]:133
Wapń [mg]:47
Fosfor [mg]:204
Żelazo [mg]:2.2
Magnez [mg]:12
Witamina A* [µg]:272
Beta-karoten [µg]:13
Witamina D [µg]:1.7
Witamina E [mg]:0.73
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.064
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.542
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.06
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.