Jaja kurze całe
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
12.5 | 9.7 | 0.6 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 139 |
Odpadki [%]: | 13 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 3 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 4.34 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.73 |
Węglowodany ogółem [g]: | 0.6 |
Cholesterol [mg]: | 360 |
Sacharoza [g]: | 0 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0 |
Sód [mg]: | 141 |
Potas [mg]: | 133 |
Wapń [mg]: | 47 |
Fosfor [mg]: | 204 |
Żelazo [mg]: | 2.2 |
Magnez [mg]: | 12 |
Witamina A* [µg]: | 272 |
Beta-karoten [µg]: | 13 |
Witamina D [µg]: | 1.7 |
Witamina E [mg]: | 0.73 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.064 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.542 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.06 |
Witamina C [mg]: | 0 |