Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Żółtko jaja kurzego

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
15.528.20.3


Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:314
Odpadki [%]:0
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:8.7
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:12.6
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:2.11
Węglowodany ogółem [g]:0.3
Cholesterol [mg]:1062
Sacharoza [g]:0
Błonnik pokarmowy [g]:0
Sód [mg]:52
Potas [mg]:127
Wapń [mg]:147
Fosfor [mg]:587
Żelazo [mg]:7.2
Magnez [mg]:15
Witamina A* [µg]:886
Beta-karoten [µg]:29
Witamina D [µg]:4.5
Witamina E [mg]:2.15
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.173
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.81
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.03
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.