Żółtko jaja kurzego
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
15.5 | 28.2 | 0.3 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 314 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 8.7 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 12.6 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 2.11 |
Węglowodany ogółem [g]: | 0.3 |
Cholesterol [mg]: | 1062 |
Sacharoza [g]: | 0 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0 |
Sód [mg]: | 52 |
Potas [mg]: | 127 |
Wapń [mg]: | 147 |
Fosfor [mg]: | 587 |
Żelazo [mg]: | 7.2 |
Magnez [mg]: | 15 |
Witamina A* [µg]: | 886 |
Beta-karoten [µg]: | 29 |
Witamina D [µg]: | 4.5 |
Witamina E [mg]: | 2.15 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.173 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.81 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.03 |
Witamina C [mg]: | 0 |