Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Baranina, łopatka

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
15.6250


Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:284
Odpadki [%]:15
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:12.26
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:9.57
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:1.21
Węglowodany ogółem [g]:0
Cholesterol [mg]:78
Sacharoza [g]:0
Błonnik pokarmowy [g]:0
Sód [mg]:66
Potas [mg]:249
Wapń [mg]:9
Fosfor [mg]:155
Żelazo [mg]:2.3
Magnez [mg]:23
Witamina A* [µg]:53
Beta-karoten [µg]:0
Witamina D [µg]:0.3
Witamina E [mg]:0.6
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.14
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.19
Niacyna (Witamina PP) [mg]:4.5
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.