Baranina, łopatka
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
15.6 | 25 | 0 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 284 |
Odpadki [%]: | 15 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 12.26 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 9.57 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 1.21 |
Węglowodany ogółem [g]: | 0 |
Cholesterol [mg]: | 78 |
Sacharoza [g]: | 0 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0 |
Sód [mg]: | 66 |
Potas [mg]: | 249 |
Wapń [mg]: | 9 |
Fosfor [mg]: | 155 |
Żelazo [mg]: | 2.3 |
Magnez [mg]: | 23 |
Witamina A* [µg]: | 53 |
Beta-karoten [µg]: | 0 |
Witamina D [µg]: | 0.3 |
Witamina E [mg]: | 0.6 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.14 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.19 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 4.5 |
Witamina C [mg]: | 0 |