Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Baranina, udziec

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
18180


Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:232
Odpadki [%]:16
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:8.82
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:6.9
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.87
Węglowodany ogółem [g]:0
Cholesterol [mg]:78
Sacharoza [g]:0
Błonnik pokarmowy [g]:0
Sód [mg]:78
Potas [mg]:380
Wapń [mg]:10
Fosfor [mg]:213
Żelazo [mg]:2.7
Magnez [mg]:23
Witamina A* [µg]:53
Beta-karoten [µg]:0
Witamina D [µg]:0.7
Witamina E [mg]:0.33
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.16
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.22
Niacyna (Witamina PP) [mg]:5.2
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.