Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Dorsz świeży

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

17.7

0.7

0



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

78

Odpadki [%]:

25

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.1

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.11

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.22

Węglowodany ogółem [g]:

0

Cholesterol [mg]:

50

Sacharoza [g]:

0

Błonnik pokarmowy [g]:

0

Sód [mg]:

72

Potas [mg]:

356

Wapń [mg]:

9

Fosfor [mg]:

184

Żelazo [mg]:

0.4

Magnez [mg]:

25

Witamina A* [µg]:

7

Beta-karoten [µg]:

0

Witamina D [µg]:

1

Witamina E [mg]:

0.44

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.055

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.046

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

2.3

Witamina C [mg]:

2



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer