Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Sandacz świeży

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

19.2

0.7

0



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

84

Odpadki [%]:

50

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.14

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.16

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.19

Węglowodany ogółem [g]:

0

Cholesterol [mg]:

60

Sacharoza [g]:

0

Błonnik pokarmowy [g]:

0

Sód [mg]:

57

Potas [mg]:

340

Wapń [mg]:

49

Fosfor [mg]:

220

Żelazo [mg]:

0.8

Magnez [mg]:

29

Witamina A* [µg]:

9

Beta-karoten [µg]:

0

Witamina D [µg]:

0.7

Witamina E [mg]:

1.26

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.16

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.25

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

2.3

Witamina C [mg]:

1



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer