Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Jogurt bananowy 1,5% tłuszczu

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

3.7

1.5

10.2



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

70

Odpadki [%]:

0

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.92

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.48

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.06

Węglowodany ogółem [g]:

10.4

Cholesterol [mg]:

7

Sacharoza [g]:

3.6

Błonnik pokarmowy [g]:

0.2

Sód [mg]:

48

Potas [mg]:

215

Wapń [mg]:

132

Fosfor [mg]:

97

Żelazo [mg]:

0.2

Magnez [mg]:

18

Witamina A* [µg]:

20

Beta-karoten [µg]:

16

Witamina D [µg]:

0.02

Witamina E [mg]:

0.09

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.044

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.194

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.18

Witamina C [mg]:

2.1



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer