Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Jogurt morelowy 1,5% tłuszczu

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

3.7

1.5

8.6



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

63

Odpadki [%]:

0

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.88

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.48

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.05

Węglowodany ogółem [g]:

8.9

Cholesterol [mg]:

6

Sacharoza [g]:

2.9

Błonnik pokarmowy [g]:

0.3

Sód [mg]:

47

Potas [mg]:

200

Wapń [mg]:

133

Fosfor [mg]:

96

Żelazo [mg]:

0.2

Magnez [mg]:

14

Witamina A* [µg]:

57

Beta-karoten [µg]:

237

Witamina D [µg]:

0.01

Witamina E [mg]:

0.13

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.043

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.185

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.23

Witamina C [mg]:

1.9



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer