Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Ryż preparowany

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

6.3

1.6

79.1



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

361

Odpadki [%]:

0

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.38

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.4

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.57

Węglowodany ogółem [g]:

84.1

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

4.4

Błonnik pokarmowy [g]:

5

Sód [mg]:

3

Potas [mg]:

113

Wapń [mg]:

6

Fosfor [mg]:

98

Żelazo [mg]:

0.6

Magnez [mg]:

52

Witamina A* [µg]:

0

Beta-karoten [µg]:

0

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0.6

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.11

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.01

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

3

Witamina C [mg]:

0



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer