Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Burak

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

1.8

0.1

7.3



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

38

Odpadki [%]:

25

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.02

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.01

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.05

Węglowodany ogółem [g]:

9.5

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

6.5

Błonnik pokarmowy [g]:

2.2

Sód [mg]:

52

Potas [mg]:

348

Wapń [mg]:

41

Fosfor [mg]:

17

Żelazo [mg]:

1.7

Magnez [mg]:

17

Witamina A* [µg]:

2

Beta-karoten [µg]:

12

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0.03

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.02

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.05

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.4

Witamina C [mg]:

10



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer