Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Sałata

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

1.4

0.2

1.5



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

14

Odpadki [%]:

25

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.04

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.01

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.14

Węglowodany ogółem [g]:

2.9

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.1

Błonnik pokarmowy [g]:

1.4

Sód [mg]:

4

Potas [mg]:

134

Wapń [mg]:

24

Fosfor [mg]:

21

Żelazo [mg]:

0.7

Magnez [mg]:

9

Witamina A* [µg]:

192

Beta-karoten [µg]:

1153

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0.43

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.045

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.089

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.22

Witamina C [mg]:

13



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer