Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Wątroba wieprzowa

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

22

3.4

2.6



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

130

Odpadki [%]:

8

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

1.42

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.71

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

1.27

Węglowodany ogółem [g]:

2.6

Cholesterol [mg]:

354

Sacharoza [g]:

0

Błonnik pokarmowy [g]:

0

Sód [mg]:

83

Potas [mg]:

311

Wapń [mg]:

10

Fosfor [mg]:

362

Żelazo [mg]:

18.7

Magnez [mg]:

23

Witamina A* [µg]:

13000

Beta-karoten [µg]:

11

Witamina D [µg]:

1.1

Witamina E [mg]:

0.12

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.4

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

2.98

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

16.7

Witamina C [mg]:

23



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer