Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Jogurt jagodowy 1,5% tłuszczu

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

3.7

1.5

8.4



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

62

Odpadki [%]:

0

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.91

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.48

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.1

Węglowodany ogółem [g]:

8.8

Cholesterol [mg]:

7

Sacharoza [g]:

2.2

Błonnik pokarmowy [g]:

0.4

Sód [mg]:

48

Potas [mg]:

170

Wapń [mg]:

134

Fosfor [mg]:

96

Żelazo [mg]:

0.2

Magnez [mg]:

14

Witamina A* [µg]:

20

Beta-karoten [µg]:

14

Witamina D [µg]:

0.01

Witamina E [mg]:

0.31

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.041

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.183

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.15

Witamina C [mg]:

2.8



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer