Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Żółtko jaja kurzego

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

15.5

28.2

0.3



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

314

Odpadki [%]:

0

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

8.7

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

12.6

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

2.11

Węglowodany ogółem [g]:

0.3

Cholesterol [mg]:

1062

Sacharoza [g]:

0

Błonnik pokarmowy [g]:

0

Sód [mg]:

52

Potas [mg]:

127

Wapń [mg]:

147

Fosfor [mg]:

587

Żelazo [mg]:

7.2

Magnez [mg]:

15

Witamina A* [µg]:

886

Beta-karoten [µg]:

29

Witamina D [µg]:

4.5

Witamina E [mg]:

2.15

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.173

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.81

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.03

Witamina C [mg]:

0



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer